Hemsidan och Utrymmet

Här kan du läsa mer om hur du använder Machofabrikens hemsida och den digitala plattformen Utrymmet.

Hemsidan

På hemsidan finner du allt Machofabrikens material – allt från introduktion till teorier till samtliga pass. Det är på hemsidan du förbereder dig inför att leda pass och det är också från hemsidan du startar passen.

I varje pass på hemsidan är det möjligt att gå igenom alla bilder och instruktioner via ett bildspel samt se den tillhörande filmen eller filmerna, allt utan att behöva gå vidare till Utrymmet. När du efter att ha förberett dig är det också från respektive pass

Utrymmet

Utrymmet är den digitala plattformen med vars hjälp Machofabrikens pass genomförs. Nedan finns instruktioner för hur du använder plattformen.

Tre olika vyer

I Utrymmet finns tre olika vyer:

  1. Lärarvy. En vy för dig att styra presentationen med.
  2. Projektorvy. En vy att visa på projektor för en grupp.
  3. Deltagarvy. En vy för deltagarna att följa presentationen på sin egna enhet.

Lärarvyn

I lärarvyn styr du din lektion med hjälp av piltangenterna eller genom att trycka på pilarna med muspekaren. I anslutning under ser du specifika anteckningar till dig som lärare för den aktuella bilden, det går att gömma respektive visa dessa anteckningar. Uppe till höger i fönstret finns två länkar. En för att öppna upp fönstret med projektorvyn och en länk att ge ut till eleverna där de kan följa presentationen och svara på frågor.

Projektorvyn

Projektorvyn är ett särskilt fönster att visa på projektorn (eller annan storbildskärm) för gruppen. Där startas och spelas filmer upp. I projektorvyn visas också resultatet från wordcloud då du klickar på knappen ”Visa resultat” (som finns uppe till höger i lärarvyn vid en flervalsfråga). Observera att när du väl klickar på “Visa resultat” så kan deltagarna inte lämna in fler svar.

Deltagarvyn

I deltagarvyn kan deltagarna själva följa med i lektionen, se på filmer och svara på frågor. Det finns också möjlighet att välja språk. När en deltagare först går in på länken kan denna fylla i kön, ålder och språk. Kön och ålder kan användas endast för statistikbehandling, men inte i den enskilda gruppen. Vilket språk deltagarna väljer påverkar på vilket språk filmerna blir textade i deras egen enhet.


Machofabriken.se använder sig av cookies. Läs mer i vår integritetspolicy.